در مقالهی پیشرو با بهترین لپتاپهای ۲۰۲۳ در بازار ایران از برندهایی همچون لنوو، ایسوس، ایسر، اپل و مایکروسافت آشنا شوید.
در بازارجهانی لپتاپ های مختلفی در بازههای قیمتی گوناگون بهفروش میرسد؛ اما شاید تعدادی از آنها ارزش خرید داشته باشند و همین موضوع میتواند باعث گمراهی کاربر و صرف هزینهی بیهوده باشد؛ بنابراین براکالا با مقالهی پیشرو، بهصورت کلی بهترین لپتاپهای بازار ایران در سال ۲۰۲۳ را برای دو نوع کاربری روزمره یا بازی/مهندسی , گیمینگ معرفی میکنیم.
بهطور کلی هنگام خرید لپتاپ، گذشته از مواردی همچون کیفیت ساخت و طراحی ظاهری، باید به موارد زیر نیز توجه کرد:
- پردازنده: برای کاربریهای روزمره، پردازندهی کممصرف، مانند سری U اینتل و AMD و برای کاربریهای جدیتر، پردازندههای پرقدرت مانند سری H این شرکتها مناسب خواهد بود.
- گرافیک: کاربریهایی مثل بازی و طراحی به کارتهای گرافیک قدرتمند نیاز دارند؛ اما برای کاربریهای روزمره، گرافیک یکپارچه با پردازنده کافی است.
- رم: برای کاربریهای روزمره بهویژه برای کسانی که تبهای باز زیادی روی مرورگرشان دارند، حداقل ۸ گیگابایت رم توصیه میشود؛ اما کاربریهای جدیتر به ۱۶ گیگابایت یا بیشتر نیاز دارند.
- صفحهنمایش: نمایشگرهای IPS با وضوح Full-HD یا QHD و روشنایی بیشاز ۲۰۰ نیت را توصیه میکنیم.
- حافظه: اجرای سریع نرمافزارها و محیط پویای سیستمعامل در گرو استفاده از حافظههای پرسرعت SSD با رابط NVMe است.
- کیبورد و ترکپد: به فاصله، چینش، عمق و نوع بازخورد کلیدها در کنار ابعاد ترکپد و پشتیبانی آن از ژستهای حرکتی ویندوز توجه کنید.
- شارژدهی: به ظرفیت باتری و پردازنده دقت کنید، دستگاههایی با ماهیت گیمینگ معمولاً بیشاز ۵-۶ ساعت شارژدهی ندارند.
- ابعاد و وزن: چنانچه برای کاربریهای روزمره قصد خرید لپتاپ دارید، بهتر است مدلی سبک با نمایشگر ۱۴ اینچ یا کوچکتر انتخاب کنید.
فهرست مطالب
- بهترین لپ تاپ تا ۱۰ میلیون تومان
- لنوو IdeaPad 1 مدل 11ADA05
- لنوو V15
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان
- ایسوس VivoBook 15 مدل R1502ZA
- انتخاب جایگزین: لنوو IdeaPad slim 3
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان
- ایسر َAspire 3
- ایسوس R565
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان
- ایسوس VivoBook 15 مدل X1504VA
- ایسوس Vivobook 16 R1605
- لنوو Ideapad 3 -ID
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان
- لپ تاپ با کاربری روزمره: سرفیس لپتاپ گو 2 مایکروسافت
- لپ تاپ قدرتمند: ایسوس Zenbook 14X OLED مدل Q410VA با پردازنده قدرتمند
- لپ تاپ قدرتمند: ایسوس FX506HC
- لپ تاپ گیمینگ اچ پی HP Victus 1093
- لپتاپ قدرتمند: لنوو LOQ مدل 15IRH8 (Core i5-13420H / RTX 3050)
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان
- لپتاپ با کاربری روزمره: مک بوک ایر M1
- انتخاب جایگزین: سرفیس لپتاپ ۵ مایکروسافت
- لپتاپ قدرتمند: لنوو LOQ مدل 15IRH8 (Core i7-13620H / RTX 4050)
- لپ تاپ لنوو Lenovo LOQ 15APH8 – A Ryzen 5 7640H
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان
- لپتاپ با کاربری روزمره: مک بوک ایر M2
- انتخاب جایگزین: ایسوس ZenBook 14 OLED مدل UX3402ZA
- لپتاپ قدرتمند: ایسوس Creator Laptop Q مدل Q530VJ با پردازنده قدرتمند
- لپتاپ قدرتمند: ایسوس TUF Gaming A15 مدل FA507NV با گرافیک قدرتمند
- انتخاب جایگزین: لنوو LOQ مدل 15IRH8 (Core i7-13620H / RTX 4060)
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۶۰ تا ۸۰ میلیون تومان
- لپتاپ قدرتمند: ایسوس ROG Strix G16 مدل G614JV
- انتخاب جایگزین: لنوو Legion 5 Pro مدل 16IAH7H
- انتخاب جایگزین Lenovo Legion Slim 5
- بهترین لپ تاپ در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان
- مک بوک پرو M2 Pro
- ایسوس ROG Zephyrus M16 مدل GU604VI
- انتخاب جایگزین: لنوو Legion Pro 5 مدل 16IRX8
- ایسوس ROG Strix Scar 16 مدل G634JY
- مک بوک پرو M2 Max
فهرست مطالب:
Toggleچه لپتاپی «بهترین لپتاپ» است؟
در این مقاله ، قصد داریم تا بهترین و جدیدترین لپتاپهای بازار را بهصورت یکجا برای کاربریهای روزمره و بازی/مهندسی در بازههای قیمتی مختلف معرفی کنیم. توجه داشته باشید معیار برای انتخاب بهترین لپتاپ صرفا روی ارائه بهترین و بهروزترین پیکربندی سختافزاری متمرکز نیست، بلکه کلیهی پارامترهایی که در تجربهی نهایی استفاده از لپتاپ تأثیرگذار هستند در تمامی گزینههای منتخب مدنظر قرار گرفتهاند. از اینرو، کلیهی لپتاپهای بالای ۳۰ میلیون تومان (حتی لپتاپهای گیمینگ) علاوهبر پیکربندی سختافزاری، از فیلترهای زیر عبور کردهاند تا معقولترین گزینه بهعنوان بهترین لپتاپ انتخاب شود.
- فناوری پنل، کیفیت و دقت نمایش رنگ نمایشگر: در انتخاب لپتاپ باید بههمان اندازهای که به سختافزار لپتاپ اهمیت میدهید، در مورد نمایشگر آن نیز حساسیت بهخرج دهید. یکی از بزرگترین مشکلاتی که لپتاپهای بازار (بهخصوص لپتاپهای گیمینگ اقتصادی) با آن دست و پنجه نرم میکنند، استفاده از پنلهایی با فناوری قدیمی، دقت رنگ پایین و زاویهی دید محدود برای کاهش قیمت تمامشده است؛ بنابراین در انتخاب مدلها سعی کردهایم محصولاتی را دستچین کنیم که در هر بازهی قیمتی از باکیفیتترین پنلها بهره میبرند. بههمین منظور به درصد پوشش فضای رنگی (sRGB ،DCI-P3 و NTSC) و فناوری نمایشگر هر مدل در ذیل آن اشاره کردهایم. نمایشگرهایی با فناوری IPS و پوشش کامل فضای رنگی sRGB ایدئال هستند.
- حملپذیری: بسیاری از دستگاههای موجود در بازار بهمعنای واقعی کلمه، ماهیت قابلیت حمل لپتاپ را با طراحی عجیب، غیرارگونومیک، ضخیم، سنگینوزن و در نهایت بیاعتنایی سازنده به استفاده از متریال سبک یا طراحی غیربهینهی برد مدار چاپی زیر سوال بردهاند. گاهی اوقات سازندگان با بهکارگیری طراحیهای فضایی و غیرعادی سعی دارند تا محصولاتشان را متفاوت جلوه دهند که این موضوع چندان برای یک دستگاه قابل حمل قابل هضم نیست.
- کیفیت و متریال بهکاررفته در ساخت شاسی و بدنه: یک لپتاپ خوب، علاوهبر سختافزار بهروز و قطعات کارآمد، باید از کیفیت ساخت معقولی نیز برخوردار باشد. برخی از لپتاپهای قدرتمند بازار که در سطح پرچمدار نیز ظاهر میشوند، از ضعیفترین بدنه با استحکام پایین و کیفیت نامرغوب بهره میبرند که هیچ حسی از محصول باکیفیت را بهکاربر منتقل نمیکنند و حتی ممکن است عمر مفید بسیار کوتاهتری داشته باشند.
- سری محصول: برندهایی که تنوع بالایی از محصولات دارند، این محصولات را در سریهای مختلف عرضه میکنند و هر سری با تمرکز روی موارد خاصی تولید میشود تا کاربر بتواند با توجه به خواستههایش، از میان محصولات سری مناسب خود، گزینهی موردنظر را انتخاب کند؛ برای مثال برخی از سریهای گیمینگ مانند TUF ایسوس از دستهی لپتاپهای اقتصادی بهشمار میروند که صرفا روی ارائه قدرتمندترین پیکربندی سختافزاری تمرکز دارند و بخشهای دیگر از اهمیت کمرنگتری برخوردار هستند، بنابراین ممکن است بههمین علت درمجموع انتخاب مناسبی بهعنوان بهترین لپتاپ نباشند.
- شارژدهی: طول عمر باتری لپتاپ یکی دیگر از نکات حائز اهمیت است که به واژهی «لپتاپ» معنا میبخشد. این موضوع چندان در مورد لپتاپهایی با پردازندههای پرمصرف موضوعیت ندارد؛ اما در مورد لپتاپهایی که برای استفادهی روزمره مناسب هستند، سعیشده تا دستگاههایی با ظرفیت باتری بالا انتخاب شوند.
توجه: برخی از لپتاپهای نو تحت عنوان لپتاپ کاستومشده در فروشگاههای مختلف عرضه میشوند. این دسته از دستگاهها درواقع لپتاپهایی هستند که قطعاتی مانند رم و درایو ذخیرهسازی پیشفرض آنها از سوی شرکت عرضهکننده با نمونهی افترمارکت جایگزین میشود. هدف اصلی اینکار ارتقای رم یا فضای ذخیرهسازی یا جایگزینکردن HDD با SSD در لپتاپهایی است که امکان سفارشیسازی فضای ذخیرهسازی/رم آنها از سوی سازنده محدود بوده یا اینکه بهمنظور کاهش هزینهی خرید در داخل کشور – بهخصوص لپتاپهای اقتصادی و ارزانقیمت – صورت میگیرد.
بههمین دلیل، لپتاپهای کاستومشده از پلمب کارخانه خارج میشوند و پس از جایگزینشدن قطعات بهفروش میرسند. از آنجا که ممکن است این عمل باعث بروز برخی مشکلات ناسازگاری در لپتاپها شود یا احتمالاً در مواردی با قطعات کمکیفیتتری جایگزین شوند، حتیالمقدور بهسراغ نمونهی پلمب (درصورت موجود بودن) بروید و شخصاً نسبت به ارتقای قطعات آن اقدام کنید یا تست لپتاپ در مهلت تعیینشدهی بازگشت آن را با دقت بیشتری انجام دهید و از صحت کارکرد قطعات طبق استاندارد سازنده اطمینان حاصل کنید.